Det där med att kasta in en favorit i repris!

 

 

001

002 007 (2) 012 (2) 013 (2)

 

.

.

Alltså.

.

Det var en riktig bakdag igår.

Ni vet en sådan där dag som man nästan längtar efter när solen och värmen hållt i sig ett bra tag och man är sugen på en inne-mysar-dag när regnet smattrar mot fönsterblecken.

En dag för plock, städning och bakning.

En riktig bakdag!

.

Iallafall.

 

Ni som hängt här hos mig ett tag vet att jag är en riktig sucker för paj och jag har med året

kommit fram till mitt eget ultimatat pajrecept där innehållet kan varieras efter humör och årstid men där det knäckiga pajskalet alltid är huvudperson och kronan på verket.

Så att säga.

Å ni vet ju även att jag ju alltid slänger ner saker på en höft och att inga recept är någonsin exakta för mig

så detta receptet är en efterkonstruktion.

Som vanligt.

.

Jag har lagt ut recpetet många gånger förr.

Men det var banne mig på tiden att jag lägger ut det igen.

Favorit i repris.

Varseeegooouda!!

.

.

Inredningsfruns knäckiga fruktpaj

.

Frukt efter smak

(igår tog jag hallon/persika och äpple/kanel/kardemumma)

3 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1,5-2 dl socker

1,5 tsk bakpulver

2,5 msk vanijsocker

225 gr smör (inget margarintjafs här inte. Äkta smör ska det va!)

.

How to do it;

Sätt ugnen på 225 grader.

Smält smöret i en kastrull.

Lägg frukten i pajformen

(om det är frusna bär du använder så strö lite potatismjöl över så att det inte blir så vattningt)

och strö över lite av sockret.

Blanda mjöl, havregryn och bakpulver i en bunke för sig.

När smöret smält häll ner socker och vaniljsocker i det varma smöret.

Blanda till sist ner mjölbladningen i smöret.

Ta bara lite i taget för degen ska blir lite så där skönt lagom.

Inte för lös (blanda då i mer mjöl) och inte för hård.

Man ska kunna plocka upp små klumpar för det är liksom det som för att pajtäcket blir lite kakigt och knäckigt.

Fördela pajdegen med nyporna över frukten.

Platta INTE till den utan den ska var lite härligt slavrigt

och frukten får gärna sticka upp lite mellan gottisblandingen.

Skjuts in i ugnen (ca 20 min) tills täcket blivit gyllenbrunt.

.

Ring en fin vän och slå på en kanna kaffe så blir denna paj alltid en succé.

.

Ät och njut!
.

KRAM

.

// Inredningsfrun

.

.

Pssssssssst….. När jag gör äppelpaj blandar jag alltid kanel, stött kardemumma och socker

och blandar runt äpplena.

Var inte rädd för att ta ganska mycket kanel men dock inte lika mycket kardemumma.

Bara ett litet tips 🙂

 

 

 

Författare: Inredningsfrun

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till tre underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM // Inredningsfrun

5 reaktioner till “Det där med att kasta in en favorit i repris!”

      1. 225 grader – noterat! 😉 Och JAAA till höst dejt, vi får styra upp nåt! Vi höres på FB! 🙂 Pöss! ❤

        Gilla

  1. Hej
    Jag tycker nog att du ska lägga ner bloggen. En blogg som inte lever är inte något vidare varumärke. Dessutom blir dina läsare grymt besvikna över avsaknaden av inlägg.
    /Annika

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s