Det där med kycklingbiffar, färskostpotatissallad och citrondipp!

IMG_3650.JPGAlltså.

Det var förmodligen en kombination av långledigt tillsammans med V och det ljuuuva maj-vädret som gårdagen bjöd på, men middagen sittandes i kvällssolen på altanen var något alldeles, alldeles extra.

Ni var många som undrade vad jag lagade för något och det ska jag så klart berätta. Å som vanligt när jag lagar mat så kastar jag i lite vad som finns hemma och vad jag får feeling för, så måtten är inte exakta. Men här kommer iallafall receptet.

IMG_3669.JPG

Inredningsfruns kycklingbiffar och färskostpotatissallad med citrondipp

Kycklingbiffar

  • 500 gr kycklingfärs
  • två pressade vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • cayennepulver eller chiliflakes
  • italiensk salladskrydda
  • smör och olja att steka i
  • 1/2 dl vatten

How to:

Blanda ner alla ingredienserna i kycklingfärsen och blanda runt. Forma till fyra biffar och stek på medelvärme i smör och olja. När biffarna fått stekyta på båda sidor så ta en halv dl vatten och slå i stekpannan så att alla smaker får ”koka in” i biffarna och låt puttra på svag värme i ca 15 min. Vänd biffarna efter halva tiden. Detta gör biffarna genomstekta och dessutom extra saftiga och goda! KLART!IMG_3662.JPG

Färskostpotatissallad

  • färskpotatis
  • en burk med Philadelphiaost med smak av vitlök (viktigt att det är den med vitlökssmak)
  • italiensk salladskrydda och svartpeppar + en nypa cayennepeppar
  • smör (äkta inte någon margarin-tjaffs!)
  • en pressad vitlöksklyfta
  • grönsaker – bladspenat, rödlök, hackat äpple, coctailtomater

How to;

Koka färskpotatisen i saltat vatten med en klick smör. Häll av vattnet när de kokat klart och tillsätt en stor klick smör och två matskedar Philadelphiaost + den pressade vitlöksklyftan. På med locket och skaka försiktigt runt potatisen så att alla täcks av smör och ost. Låt stå och svalna.

Hacka grönsakerna. Lägg upp potatisen på en tallrik, salta och peppra och blanda runt med grönsakerna. KLART!IMG_3661.JPG

Citrondipp

  • resten av Philadelphiaosten
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • två pressade vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk citronolja
  • salt och svartpeppar (+ en nypa cayennepulver om så önskas – gott)

How to:

Blanda ner alla ingredienser och rör runt. Låt stå och vila en stund. Innan servering, ringla ytterligare lite citronolja ovanpå dippen och dra ett par varv med svartpepparkvarnen.IMG_3665.JPGSå.

Dinner is served!

Varsågoda!

KRAM

// Inredningsfrun

IMG_3666.JPGIMG_3638.JPG

 

 

 

Författare: Inredningsfrun

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till tre underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM // Inredningsfrun

3 reaktioner till “Det där med kycklingbiffar, färskostpotatissallad och citrondipp!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s